Pages Navigation Menu

Luchtoorlog 1940-1945 Gemeente Epe

Over het boek

Gevallen Helden, Gemeente Epe. 1940-1945, RAF, USAAF, Luftwaffe

‘Gevallen Helden, vliegtuigcrashes in de gemeente Epe 1940-1945’

,,Het offer dat de geallieerde vliegers vijf jaar lang brachten is enorm geweest en houdt nog menigeen dagelijks bezigt Alleen al in de gemeente Epe zijn twintig vliegtuigen neergestort en verloren 45 moedige vliegers hun leven. Teneinde dit nimmer te vergeten, is dit het verhaal van deze gevallen helden.’’

Auteur: Gerrit Kamphuis / Silvie Kamphuis
Uitgever: Uitgeverij Gelderland
Aantal pagina’s: 300
prijs: € 17,95
ISBN: 9789081699662
Bindwijze: Gebonden met harde kaft
Verschenen op: 22 oktober 2012

 

Omschrijving

‘Gevallen helden’ is een historische uitgave met uitgebreide informatie over de vliegtuigcrashes. Informatie die via zorgvuldig bronnenonderzoek tot stand is gekomen. Gerrit Kamphuis heeft onder andere contact gehad met nationale archieven, overlevenden en nabestaanden in Engeland, Amerika en ook Duitsland. Diverse andere personen die in het verleden al diepgaand onderzoek pleegden naar dit onderwerp, hebben hun onderzoekresultaten ook beschikbaar gesteld voor dit boek.

Dochter Silvie Kamphuis heeft de onderzoeksresultaten gereconstrueerd en verwoord tot een waar avonturenboek, waarin de achtergronden en de belevenissen van de jonge vliegers kleurrijk worden beschreven.

’Gevallen Helden’ is hierdoor rijk gevuld met aangrijpende verhalen, oude foto’s van bemanningsleden en vliegtuigen. En met oude documenten, zoals vliegroutes en politierapporten.

Meteen bestellen?

[wpecpp name=”Gevallen Helden” price=”21.90″ align=”left”]