Pages Navigation Menu

Luchtoorlog 1940-1945 Gemeente Epe

Boek ‘Gevallen Helden’ vanaf nu verkrijgbaar

Boek ‘Gevallen Helden’ vanaf nu verkrijgbaar

Eindelijk is het zover. Het boek ‘Gevallen Helden, vliegtuigcrashes in de gemeente Epe 1940-1945’ is uit. De afgelopen maanden hebben auteurs Gerrit en Silvie Kamphuis hard gewerkt om de uitgebreide informatie van jarenlang onderzoekswerk over de vliegtuigcrashes in de Tweede Wereldoorlog in mooi gepolijste hoofdstukken te gieten. Op maandag 22 oktober overhandigden de auteurs in museum Vaassen Historie het eerste exemplaar van het boek aan burgemeester Hans van der Hoeve van de gemeente Epe. Ook kolonel Michael Peterson van de USAF Air Attache in Den Haag was namens de Amerikaanse ambassade vertegenwoordigd om het boek in ontvangst te nemen.

Het onderzoek vergde behalve veel tijd, minstens zoveel toewijding en doorzettingsvermogen. Het zijn karaktereigenschappen, die Gerrit Kamphuis in ruime mate heeft moeten aanspreken. Er mag gerust gesproken worden van een waar monnikenwerk. Niet alleen vergaarde Kamphuis met zijn jarenlange onderzoekswerk een ongelooflijke hoeveelheid informatie, maar die informatie moest vervolgens in overzichtelijke hoofdstukken worden gegoten. Gelukkig kreeg hij daarbij hulp. Dochter Silvie Kamphuis nam veel van het schrijfwerk voor haar rekening en zoon Rudi nam het schrijfwerk minutieus door. Dochter Barbara maakte diverse foto’s voor het boek en gaf bovendien invulling aan de fraaie website www.gevallenhelden.nl. ‘Gevallen Helden’ is dus met recht een familieproductie.

In samenwerking met Stichting Broken Wings ‘40-‘45 geeft Uitgeverij Gelderland uit Epe nu hun boek uit over alle vliegtuigcrashes in de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Epe. Een unieke bundeling met uitgebreide achtergrondinformatie en afbeeldingen. Met deze uitgave heeft de stichting Broken Wings ‘40-’45 , eveneens gevestigd in de gemeente Epe, een mooi boek in handen om eind november haar 15-jarig jubileum te vieren.

‘Gevallen helden’ is een historische uitgave met uitgebreide informatie over de vliegtuigcrashes. Informatie die via zorgvuldig bronnenonderzoek tot stand is gekomen. Zo heeft Gerrit Kamphuis onder andere contact gehad met nationale archieven, overlevenden en nabestaanden in Engeland, Amerika en ook Duitsland. Ook diverse andere personen die in het verleden al diepgaand onderzoek pleegden naar dit onderwerp, hebben hun onderzoekresultaten beschikbaar gesteld voor dit boek. ’Gevallen Helden’ is hierdoor rijk gevuld met oude foto’s, documenten en politierapporten.

‘Gevallen helden’ past volgens Uitgeverij Gelderland daarom goed in het rijtje van eerdere succesvolle boeken met een regionale historie, die door het Eper bedrijf zijn uitgebracht. Zoals ‘Noe kump ’t dichter bie’ Oorlog in Epe’ van Marlies Kasperink en ‘Epe mien däärpien’ van Gert van den Esschert. Dit assortiment wenst Uitgeverij Gelderland de komende jaren verder uit te gaan breiden. ‘Gevallen helden’ is uitgebracht als gebonden boek met harde kaft. Het boek telt ruim driehonderd pagina’s en kost € 27,95. ‘Gevallen helden’ is in beperkte oplage uitgebracht en vanaf heden aan te vragen via uw boekhandel of online te bestellen via www.gevallenhelden.nl of

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *