Pages Navigation Menu

Luchtoorlog 1940-1945 Gemeente Epe

Persbericht

Persbericht


P E R S B E R I C H T
Epe, 29 juni 2012
—————————————————————————————————————————
Voorinschrijving op boek over vliegtuigcrashes in gemeente Epe
Na jarenlang onderzoekswerk van Epenaar Gerrit Kamphuis gaat het eind dit jaar dan eindelijk gebeuren. Stichting Broken Wings ‘40-‘45 en Uitgeverij Gelderland uit Epe brengen in de herfst van 2012 zijn boek uit over alle vliegtuigcrashes in de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Epe. Een unieke bundeling met uitgebreide achtergrondinformatie en afbeeldingen van alle vliegtuigcrashes. Voorinschrijving is vanaf nu mogelijk via de boekhandels in Epe en Vaassen en bij Uitgeverij Gelderland.
Het boek is samengesteld door Gerrit Kamphuis en zijn dochter Silvie, die het schrijfwerk voor haar rekening nam. De titel van het boek luidt: ‘Gevallen Helden’ en krijgt als ondertitel ‘Verhalen over 5 jaar luchtoorlog in de gemeente Epe’. Op de website www.gevallenhelden.nl, die Gerrits andere dochter Barbara heeft opgezet, is al de nodige

informatie over het boek te vinden. Stichting Broken Wings ‘40-’45 bestaat dit najaar 15 jaar en wil de publicatie van dit boek graag koppelen aan de viering van hun jubileum.
‘Gevallen helden’ is een echte historische uitgave met uitgebreide informatie over de vliegtuigcrashes. Informatie die via zorgvuldig bronnenonderzoek tot stand is gekomen. Zo heeft Gerrit Kamphuis onder andere contact gehad met nationale archieven, overlevenden en nabestaanden in Engeland, Amerika en ook Duitsland. Ook diverse andere personen die in het verleden al diepgaand onderzoek pleegden naar dit onderwerp, hebben hun onderzoekresultaten beschikbaar gesteld voor dit boek. ’Gevallen Helden’ zal hierdoor rijk gevuld worden met oude foto’s van bemanningsleden en vliegtuigen. En met oude documenten, zoals een telegram aan nabestaanden, vliegroutes en politierapporten. ‘Gevallen helden’ past volgens Uitgeverij Gelderland daarom goed in het rijtje van eerdere succesvolle boeken met een regionale historie, die door het Eper bedrijf zijn uitgebracht. Zoals ‘Noe kump ’t dichter bie’ Oorlog in Epe’ van Marlies Kasperink en ‘Epe mien däärpien’ van Gert van den Esschert.
‘Gevallen helden’ wordt in de herfst van 2012 in gelimiteerde oplage uitgebracht als gebonden boek met harde kaft. Door het jarenlange onderzoekswerk gaat het boek naar verwachting rond de 300 pagina’s tellen. Omdat de verwerking van het boek nu in volle gang is en er nog steeds materiaal binnenkomt, is het exacte aantal pagina’s nog niet bekend. Het boek zal circa € 27,95 gaan kosten. Om er zeker van te zijn deze uitgave te bemachtigen, kunt u zich vanaf nu vooraf inschrijven bij de erkende boekhandels in Epe of Vaassen, of via een e-mail naar info@uitgeverijgelderland.nl. Gerrit Kamphuis is nog op zoek naar de maker of eigenaar van het hier afgebeelde schilderij. Op het schilderij zijn de initialen JWD zichtbaar en het jaartal 1990. De maker woonde vermoedelijk in Vaassen. Gerrit heeft als wens deze afbeelding als cover te gebruiken voor het boek en hoopt daarom dat de maker of eigenaar zich meldt. Dat kan via www.gevallenhelden.nl of via Uitgeverij Gelderland in Epe.
—————————————————————————————————————————
Uitgeverij Gelderland geeft sinds 1991 boeken, kranten en tijdschriften uit over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van onder meer lifestyle, cultuur en sport, vaak met een regionale invalshoek. Meer informatie over Uitgeverij Gelderland is te vinden op www.uitgeverijgelderland.nl.

One Comment

  1. Ik ben benieuwd naar het boek.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *